2021. november 27-én az Imagine Budapest szervezésében kultúrtörténeti sétán vett részt a műfordító csoport. A tematika ezúttal az édességfogyasztás története volt, különös tekintettel Budapestre és Magyarországra. Az advent beköszöntével kifejezetten aktuális volt a téma.

A séta vezetője rendkívül felkészült, barátságos volt, tisztán és érthetően beszélt, így minden szavát értette a csoport. A szókincset a következő stilisztika órán fel is dolgozták és hozzákapcsolták még Kosztolányi: Cukrászda című novelláját is.

A csoport járt az Auguszt cukrászdában és nemrégen alapított, modern kézműves csokit készítő helyeken, megnézte a Stühmer család volt gyárát, kóstolt kakaóbabot és dobostortát. A csokiműhelyekben maguk a tulajdonosok tartottak vezetést és kóstolást, ami kifejezetten hasznos volt, mert így többféle anyanyelvi beszélőt lehetett hallgatni, valamint műhelytitkokat is meg lehetett tudni. Vetélkedő is volt a témában, ahol jól teljesített a csoport.

Az anyanyelvi beszélőkkel való kommunikációt segítette még, hogy a csoport többi tagja magyar volt, különböző korúak és érdeklődésűek, és a séta közben velük is összeismerkedhettek műfordító hallgatóink.