A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a Rákóczi Szövetséggel együttműködésben a 2023. november 17-19. közötti hétvégén, a Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontban szervezett táborában a külhoni magyarok érettségi-felvételi képzésén tanuló diákok egy csoportja is részt vett.

A hétvégén előadásokat hallgathattak meg a magyarság történelméről, a határon túli magyarok jelenlegi helyzetéről, a nemzedékek egymás közötti kapcsolatáról, találkozhattak Panyi Miklóssal, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkárával, miniszterhelyettessel, Lengyel Miklóssal, a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a Diaszpóra Felsőoktatási és a Balassi Bálint ösztöndíjprogramokat felügyelő helyettes államtitkárával, továbbá a térség országgyűlési képviselőjével, dr. Hörcsik Richárddal. A tábor résztvevőit Csáky Csongor a Rákóczi Szövetség elnök is köszöntötte.

A hétvége programjában sok csapatépítő, ismerkedést segítő esemény szerepelt: disznótoros vacsora, ismerkedési est, kvízest, borkóstoló és táncház várta a fiatalokat.

Különösen érdekes volt a kirándulás és múzeumlátogatás a gyönyörű füzérradványi kastélyban.