2024. április 23-án a Hu-A3-as, 25-én pedig a hu-A1-es hungarológus csoport ellátogatott a Ludwig Múzeum Időgép c. kiállítására. A múzeumpedagógiai programmal egybekötött tárlatvezetésre a mai magyar kultúra kurzus keretein belül került sor.

A program során a múzeum saját állandó kiállítását tekintették meg a csoportok. Az „Időgép” címre keresztelt tárlat alkotásai mind az időhöz, az emlékezéshez, a múlthoz-jelenhez-jövőhöz fűződő viszonyunkhoz, a művészet és temporalitás kérdéseihez kapcsolódtak. A kiállított művek többsége kortárs magyar képzőművész munkája, de a Ludwig Múzeum saját gyűjteményét a nemzetközi modern képzőművészet műalkotásai is gazdagítják, így a program során lehetőségünk volt eredeti műveket vizsgálva fejtegetni például Pablo Picasso idős kori festményeinek jelentésrétegeit is.

A múzeumpedagógus nemcsak a tárlaton kiállított műveket, azok keletkezésének hátterét vagy a művészek életének egy-egy anekdotikus pillanatát mutatta be a résztvevőknek. Interaktív, játékos feladatok során vitt közelebb a hagyományos műértelmezési stratégiákkal nehezebben hozzáférhető absztrakt vagy vegyes technikájú alkotásokhoz, segítette a művek és befogadók közti párbeszéd megszületését.